Goedkoop of gratis parkeren Luik Airport

De parking van Liège Airport ligt direct tegenover de terminal. Soms ben je voordeliger uit door een Park, Sleep & Fly-arrangement te boeken bij het Park Inn hotel op het luchthaventerrein.  Verder kun je gratis parkeren in de buurt van het vliegveld en op verschillende plekken in en om de stad Luik, uiteraard altijd op eigen risico.

Parkeren op Luik Airport

Op Luik Airport parkeer je altijd op loopafstand van de vertrekhal. Voor 1/2/3 weken parkeren betaal je € 90/139/188 (alle tarieven). Het is niet mogelijk om een parkeerplek te reserveren. Volgens de website van de luchthaven is er altijd voldoende plaats.

Overzicht officiële parkings. Afbeelding: Liège Airport

Kiss & Drive

Wil je snel iemand afzetten of ophalen? In de Kiss & Drive-zone op parking P1 en P2 mag je maximaal 10 minuten gratis bij de ingang van de terminal parkeren. Daarna betaal je € 2 per uur.

Park, Sleep & Fly-arrangement

Het Park Inn Hotel (op loopafstand van de terminal) biedt een interessant Park, Sleep & Fly-arrangement. Voor een tweepersoonskamer en maximaal twee weken gratis parkeren betaal je vanaf € 100. Dat is goedkoper dan twee weken parkeren op het officiële parkeerterrein van Liège Airport!

Je vindt het Park, Sleep & Fly-arrangement onder “Packages” (nadat je je verblijfsdata hebt ingevoerd). Ook als je in plaats van voor vertrek graag bij terugkomst een nacht in het hotel wilt slapen, kun je gebruik maken van dit parkeerarrangement. Het arrangement is niet op elke gewenste datum te boeken.

Gratis parkeren Liège Airport

Je kunt gratis parkeren in de omgeving van Luik Airport en met bus 53 naar de luchthaven reizen. Houd er rekening mee dat niet elke rit van deze bus op het vliegveld stopt: plan je trip zorgvuldig!

Parking relais de Jemeppe is een onbewaakt parkeerterrein waar je gratis kunt parkeren. Vanaf busstation Jemeppe Gare Routière (aan de andere kant van het snelwegviaduct) neem je bus 53 naar Bierset-Liège Aiport.

Je kunt ook op straat parkeren in het dorp Grâce-Hollogne en met bus 53 of lopend (ongeveer 2 kilometer) op het vliegveld komen. De locaties van de bushaltes vind je bij de dienstregeling van bus 53 en in Google Maps.

In het centrum van Luik geldt op veel plekken betaald parkeren. Pas ook op dat je je auto niet parkeert in een zone voor vergunninghouders: dit is soms erg onduidelijk.

Uiteraard is op straat parkeren altijd op eigen risico. Een auto met een Nederlands nummerbord valt bovendien extra op wanneer deze langere tijd geparkeerd staat. Wanneer je op straat parkeert zorg dan dat je omwonenden niet tot last bent en wees echt 100% zeker dat je auto op de gevonden plek mag staan.

Foto© Raimond Spekking / CC BY-SA 4.0 (via Wikimedia Commons) / aangepast

Delen:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
Luik-Bierset Airport

In passagiersaantallen is Luchthaven Luik-Bierset (Aéroport Liège) de vierde luchthaven van België. Het aantal passagiersvluchten dat vanaf dit vliegveld vertrekt is beperkt. Vanuit Vlaanderen en Maastricht is Luik Airport eenvoudig

Lees verder »

4 gedachten over “Goedkoop of gratis parkeren Luik Airport”

 1. Hallo,
  Is het mogelijk om gedurende een week de wagen te laten parkeren aan het hotel, 1 nacht te boeken de dag voor vertrek van de vlucht naar Spanje en de wagen na 1 week terug op te pikken aan het hotel?
  Hoeveel kost het voor die 1 nacht (3-4 September)? Is er een shuttle van hotel naar de terminal Luik Airport voorzien of moeten we dat zelf regelen?
  Thx

  1. Frans van Lommen

   Hallo Rob, dit is helaas niet meer mogelijk in deze periode. Je kan wel altijd de luchthaven parking gebruiken of aan het stadion van Standard parkeren en hier de shuttle dienst nemen.

 2. Hallo,
  Is het mogelijk om gedurende een week de auto te parkeren bij het hotel, 1 nacht te boeken de dag voor vertrek van de vlucht naar Spanje en de auto na 1 week terug op te pikken bij het hotel?
  Hoeveel kost het voor 1 nacht (10.11 oktober)? Is er een shuttle van hotel naar de terminal Luik Airport of moeten we dat zelf regelen en kunnen we s’nachts uitchecken?
  Thx

  1. Hoi Kathy,
   De prijs van Park, Sleep & Fly-arrangement van het Park Inn Hotel verschilt per nacht. Bovendien is het arrangement niet elke nacht beschikbaar. Je mag maximaal 2 weken bij het hotel parkeren.
   Voor reserveringen kun je terecht op de website van het Park Inn Hotel Liège Airport: https://www.parkinn.com/airporthotel-liege. Je vindt het arrangement onder “Packages” nadat je je reisdata hebt ingevoerd.
   Het is geen probleem om ’s nachts uit te checken en het hotel ligt op loopafstand van de terminal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *