Vliegveld Weeze: zó kom je er snel en goedkoop

Per openbaar vervoer naar Weeze of toch maar beter met de auto? Wij zetten de opties voor je op een rijtje.

Net over de Duitse grens bij Venray ligt vliegveld Weeze: een kleine luchthaven waarvandaan je – vooral met Ryanair – naar allerlei bestemmingen in Europa kunt vliegen. Heb je een goedkoop ticket gevonden? Dan is het alleen nog de vraag hoe je het vliegveld bereikt, want Weeze ligt een beetje in the middle-of-nowhere. Lees onze tips om te ontdekken hoe je zo snel en goedkoop mogelijk – met het openbaar vervoer – bij je vliegtuig komt.

Check voor uitgebreide OV-informatie naar Weeze Airport onze pagina: Openbaar vervoer naar Weeze Airport.

Reis niet eerst naar Düsseldorf!

Airport Weeze wordt door Ryanair ook wel aangeduid als Düsseldorf-Weeze. Onzin, want deze stad ligt dik 70 kilometer verderop. Maak dus niet de fout om eerst helemaal naar luchthaven Düsseldorf International te reizen en daar weer een trein of een bus terug naar Weeze te moeten nemen. Of, nog erger, door te proberen op Düsseldorf International in te checken.

Met de trein naar Weeze

De afstand tussen Nijmegen en vliegveld Weeze is slechts 33 kilometer. Helaas is er alleen geen spoorverbinding tussen station Nijmegen en dat van Weeze. Vanuit Nijmegen moet je eerst met bus 58 naar Kleve (Kleef), waar je op de trein naar Weeze stapt. Vanaf het station van Weeze neem je bus 1 naar de luchthaven (eventueel kun je ook al in Goch op de bus stappen). De beste verbindingen vind je op Bahn.de. Reistijd: ongeveer 2 uur.

Met de bus naar Weeze

Het kan eenvoudiger: vanaf station Nijmegen rijdt verschillende keren per dag de Airport Weeze Shuttle naar het vliegveld. Een enkele reis/retour kost € 16/28 en je bent ongeveer 45 minuten onderweg. Er vertrekt al een taxibusje om 3.30u, zodat je de eerste vlucht kunt halen. Zorg wel dat je van tevoren een reservering maakt. Je kunt eventueel ook vanaf Arnhem of Venlo kunnen reizen, maar dit is alleen voordelig als je met een groep mensen bent.

Vanuit Amsterdam of Utrecht

Woon je in Amsterdam of Utrecht? Dan kun je gebruik maken van een directe bus naar luchthaven Weeze. De AirExpressBus rijdt twee keer per dag vanaf Amsterdam Centraal naar het vliegveld. Maak vooraf een reservering. Een enkele reis/retour kost € 36/63 (dus goede kans dat je vliegticket goedkoper is). Vooral de bus van 1.30u is praktisch, omdat je hiermee een vroege vlucht kunt halen.

Slapen op het vliegveld

De terminal van Airport Weeze is 24 uur per dag geopend. Aangezien er ook vroeg in de ochtend bussen naar het vliegveld rijden, is slapen op de luchthaven eigenlijk niet nodig. Kom je toch de avond van tevoren met het openbaar vervoer naar Weeze, dan kun je proberen te slapen in de vertrekhal. Verwacht echter weinig comfort. Heb je liever een normaal bed? Op het luchthaventerrein is een hostel met één-/tweepersoonskamers voor € 30/40. Ook in de buurt van de kuchthaven vind je verschillende overnachtingsmogelijkheden.

Foto: Melookyoubook

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

26 reacties op “Vliegveld Weeze: zó kom je er snel en goedkoop”

 1. Je kan ook met een taxi vanuit Arnhem naar Weeze.
  Reis tijd: +- 50 minuten.
  Kosten: vanaf €12,- per persoon.
  Kijk voor meer info.www.taxiexactarnhem.nl

 2. Goeiedag,

  Is het ook mogelijk om met openbaar terug te reizen als je in Weeze bent geland? Hoe kom je dan het beste in Utrecht?

  1. Hoi Hicham, dat kan inderdaad. Een Nijmeegs taxibedrijf staat net buiten de terminal met witte of grijze busjes en ze kunnen je naar het station van Nijmegen of Arnhem brengen. Daarná pak je de trein naar Utrecht. Goede reis!

 3. Ik wil graag voor een normaal bedrag terug van Weeze naar Dusselforf. Aangezien ook ik de fout heb gemaakt naar Dusseldorf te reizen ipv Weeze. Noem dat stomme vliegveld toch geen Dusseldorf. Daar ligt het niet!
  Iemand tips? De taxirit van 150€ wil ik niet nogmaals meemaken.

 4. Ik ben met een taxi/shuttle bus van Nijmegen. Het is met 30 voor een retour vrij duur. Door ik mijn kaartje kwijt raakte heb ik een erg nare ervaring gehad. Ondanks dat ze jou gegevens hebben opgenomen en dit kunnen controleren(door een carbon copy). Dwingen ze jou om een nieuw enkeletje te kopen wat 18 euro kost. Als alternatief zou ik aanraden om de bus naar Kleve te nemen en vanaf daar een verdure bus te nemen naar weze. Het duurt iets langer maar is wel goedkoper.

 5. Hallo mensen,

  Hieronder een heel verhaal over de route Venray-Well-Weeze.
  Kort samengevat komt het erop neer dat je het beste de bus vanuit Nijmegen (1 uur) of Venray (12 min.) naar Bushalte Cafe de Vink in Well (grensdorpje) kunt nemen om vervolgens 6,6km te lopen, liften of taxien (ff googlen en max 15 euro voor 2 personen a 15 km lijkt mij reeel. Anders tot grens 4km en laatste 2,5 km lopen).
  Taxis rijden namelijk 7 km om vanwege zuidingang vliegveld alleen toegankelijk voor fietsers en voetgangers.
  Gebruik google voor specifiekere info en routekaarten.
  En lees mogelijk uitgebreidere verhaal voor meer omgevingsinfo, etc.

  Sinds een jaar woon ik op 8km afstand van Vliegveld Weeze in het Nederlandse grensdorpje Well (15 km van Venray).
  Helaas gaat er geen bus vanuit dit meest nabij gelegen dorpje naar het vliegveld, maar je zou natuurlijk wel vanuit de dichtsbijzijnde bushalte een taxi kunnen nemen. OF lopen. Is ‘slechts’ 6,6 km vanaf bushalte Cafe de Vink in Well. Is wel een beetje saai langs de weg, dus je kan ook liften proberen of 1 kilometer omlopen door het mooie nationale park naast je;)
  Dus afhankelijk van je hoeveelheid bagage, je instelling, conditie, beschikbare tijd, etc. is dit een goeie optie. Waarschijnlijk de goedkoopste van allemaal. Even een paar looproutekaartjes uitprinten (grotendeels 1 rechte lijn) en klaar is kees.

  Voor wie toch liever een taxi wil heb ik een beetje naar taxibedrijven in de omgeving Venray/Well gezocht, maar die hebben vaak geen website en als ze er al een hebben moet je via een formulier een offerte aanvragen of gewoon opbellen natuurlijk. En dat mag je zelf doen;)
  Er zijn er wel zo een stuk of 6 a 7 te vinden. Prijzen zijn gem. rond de 25 tot 35 euro per persoon enkele reis schat ik in (vanaf Venray gemeten). Niet echt heel goedkoop dus. Dit komt mede doordat de zuig eh zuidingang van het vliegveld is afgesloten voor auto’s met paaltjes (waar alleen fietsers en voetgangers door kunnen), zodat je zo’n 7 km om moet rijden, wat weer extra inkomsten genereert voor taxichauffeurs.. Dat maakt het dus niet goedkoper.

  En aangezien ik een vermoeden heb dat taxichauffeurs bij een grensovergang mogelijk nog wel eens wat extra’s willen vragen kan je je beter vlak voor de grens bij de Nederlandse camping en/of restaurant ‘De Wellsche Hut’ af laten zetten. Kan je mogelijk ook een nachtje camperen voor of na vertrek (slechts 5 camperplaatsen zie ik net op de website en van camping wolfsven op de looproute zijn 15 plaatsen, wss ook voor tentjes, maar die site doet het niet, wss vanwege ingang winterperiode..), lekker eten, rondwandelen in het nationale park en verder is er ook een kleine supermarkt en safe parking voor wie z’n auto ergens een tijdje kwijt wil.
  Vanaf deze grenscamping is het nog zo’n 2,5km lopen naar de ingang van het vliegveld in zowat rechte lijn. Zie ook googlemaps.
  En vanaf bushalte cafe de vink (waar vlakbij ook een bakker is) is het 4km lopen over het fietspad, langs de 60km/uur weg, naar de grenscamping.
  De laatste 2,5km naar het vliegveld lopen is vrij rustig door wat groen en boerderijen gebied. Bij angst voor honden kan je beter 7km omlopen of hard sprinten;)

  Dat je de achterkant van het vliegveld hebt bereikt kan je zien aan de fietsplaatjes en de grote parkeerplaats. Vanaf hier nog zo’n kilometer.

  1. Hoi vanuit noord nederland of nijmegen is sneller volgens mij lopen vanaf siebengewald(busverbinding), +- 8 km, dan in 1 uurtje in nijmegen. Jaja ik ken het gebied aardig veel gefietst

 6. @Jammy: Die taxiactarnhem.nl is geen 12 euro meer schijnbaar, als ie dat al geweest is. Op de site staat nu dat een enkeltje vanuit Arnhem naar Weeze 85 euro is.
  Niet echt goedkoop dus helaas.

  Die van 30 euro retour waar Hendrik het over heeft is wss deze: http://www.airport-weeze-shuttle.de/
  Vind ik persoonlijk niet heel erg duur voor een rit van 45 min. Maar als je een vliegticket voor rond dezelfde prijs hebt dan kan ik me de ergernis goed voorstellen.
  Dus ja, als je dat duur vind dan ga je zeker geen 7,50 betalen voor een taxirit van 15km zoals in m’n vorige post gemeldt, maar dan loop je eerder die 6,5 km:)
  En dat busritje vanuit Venray naar Well is 2,30 euro.

  Voor wie meer vanuit het zuiden en zuidwesten van Nederland komt is http://airporttaxicorrect.nl/ mogelijk een handige optie. Ze zijn gevestigd in Roermond, wat makkelijk met de trein te bereiken is (ook vanuit Utrecht trouwens) en rijden vanaf min. 45 km. Indirect aangevende dat als je naar vliegveld Weeze wilt met hun, je dus het beste eerst naar Roermond kunt komen.
  Prijzen worden pas aantrekkelijk vanaf 4 personen. Dan 20 p.p.
  En tot de 8 personen loopt het geleidelijk af naar 12 euro p.p.
  Best aardig voor 72km en een uur reizen. Ze rijden ook met mooie wagens aan de plaatjes te zien, wat voor mij ook een pre zou zijn.

  1. Hallo Luuk, hoe duur kost het om je vouwfiets te stallen bij weeze airport?Is het ook mogelijk om je auto voor een week te parkeren in de buurt van de cafe in Well waar je het over hebt?

 7. Goedkoopste opties: Lopen, fietsen en liften, waarbij ik met lopen pas vanuit het dorpje Well zou beginnen, maar je kan natuurlijk ook vanuit de 4daagse van Nijmegen meteen doorwandelen:)

  Dus treinen naar Venray en de (vouw)fiets mee in de trein om vervolgens 16km naar airport Weeze te fietsen. Fietsenstalling zijn daar handig gelocaliseerd vlakbij de ingang en bij een prive parkeerplaats van de Duitse (douane)politie, waar dus meer dan genoeg camerabewaking aanwezig is om je fiets goed te bewaken. Is ook deels overdekt. Net of net niet genoeg tegen regen beschermd, dus doe voor de zekerheid een hoes over je ketting als je dat niet al hebt.

  Eigenlijk zijn dus alleen de vouwfiets en 6,5 km lopen vanuit de dichtsbijzijnde bushalte in Well goeie opties, want een normale fiets in de trein meenemen is al 2×6=12 euro. Nog wel 18 euro minder dan een busretour naar Nijmegen, maar weer 10 euro meer dan het laatste stukje 6,5 km lopen (of liften).

  Je kan natuurlijk ook tijdelijk iemands fiets lenen op het station in Venray en hopen dat de plaatselijke politie je vervolgens het laatste stukje brengt;)

 8. Na even op google zoeken nog wat oude fora tegengekomen waarbij ook de optie opkomt om uit te stappen op station Vierlingsbeek, zo’n 5min. met de trein ten noorden van Venray.
  Vanuit daar is met de fiets (of lopend of skateboard) zelfs nog weer 3km korter dan vanuit Venray. 13km om precies te zijn.
  Na 2km moet je dan wel over een veerpontje voor 80 cent die van 6-22 uur gaat.

  Nog een ding over lopen vanaf bushalte Cafe de Vink (waar trouwens een rabobank automaat aan de overkant vd weg staat op een pp):
  Ik was even vergeten te melden dat de laatste km a 1,5 voor de grens het fietspad ophoudt en je dus over de 60km/uur weg verder moet lopen, wat niet echt relaxed is en waardoor je dus beter op het punt dat het fietspad ophoud linksaf kan slaan, dan na zo’n 400 meter rechts, dan zo’n 1 km rechtuit door weilanden (langs minicamping ’t Wolfsven) en bos, 1 weg oversteken (ceresweg) en dan nog zo’n 500meter door bos rechtdoor en aan het eind rechts en dan zie je de grote weg al die in een bocht gaat en waar ook restaurant de Wellsche Hut, de camping, supermarkt, een klein museum, texaco, etc. te vinden is.
  Dan weer klein stukje fietspad (400m) en dan links de doorgaande weg oversteken en na 300m rechtuit weer rechts voor het laatste rechte stuk van 1,5 km. Er staat daar ook een fietsbordje met flughafen Weeze 1,5km.
  Aan te raden is dus om ff wat goeie gedaitalleerde kaartjes uit te printen voor de looproute. Het is vrij simpel, maar je weet nooit.

 9. Inmiddels alweer een tijdje later heb ik nog even bovenstaande links gechecked. De onderste werkt helaas niet meer. Blijkbaar wil de gemeente Bergen niet dat men die trekveer bij het reindersmeer gebruikt.

  Maar het kan ook zo zijn dat die route bij googlemaps niet werkt omdat het nu donker is buiten en je tussen zonsondergang en opgong eh gang officieel niet in het nationale park mag zijn.
  Dan maar even een link tot aan het punt waar je een stippellijntje op het smalste punt van het meer kunt zien. Kijken of deze wel werkt:
  https://www.google.nl/maps/dir/Well+L,+Cafe+Vink/51.5763158,6.098536/@51.5780801,6.0848752,14z/data=!4m9!4m8!1m5!1m1!1s0x47c76985f34faf17:0x79293b7209057a2c!2m2!1d6.094144!2d51.557416!1m0!3e2
  En vanaf de andere kant naar vliegveld Weeze:
  https://www.google.nl/maps/dir/51.5771466,6.1000243/51.5990376,6.1500207/@51.5888472,6.1074874,14z/data=!4m9!4m8!1m5!3m4!1m2!1d6.1112659!2d51.5768229!3s0x47c769720f346209:0x7b955bf4ecd3d54c!1m0!3e2

 10. En om Simon uit mei 2014 te beantwoorden en iedereen die daar mogelijk wat aan heeft. En ik zelf omdat ik het gewoon leuk vind om te doen.

  Er gaan overdag bussen en ’s avonds tot 23 ofzo wat kleinere busjes van Airport Weeze naar treinstation (bahnhof) Kevelaer.
  Vertrekt overdag om het half uur en duurt 15 min. en kost geloof ik zo’n 2,50. En vanaf bahnhof Kevelaer naar Dusseldorf Hbf is het een uur met de trein en kost het 17,29 euro, kaartjes online te kopen of via kaartautomaat met pinpas of kleingeld.
  Trein vertrekt om het half uur a kwartier.

  Je kan in de/een bus op airport Weeze ook een Ein Tagesticket voor heel de provincie NRW kopen voor 29 euro per dag, waarmee je vrij kunt reizen in bus, trein, tram en metro en waarmee je dus zelfs helemaal naar Keulen of Bonn kunt EN daar de hele dag in het OV rond kunt reizen voor als je daar een dagje uit wil.
  Best aardig geregeld dus door die Deutschers:)
  Wunderbahr!

 11. Het blijkt maar weer: kies voor alleen maar voordeel of kies voor comfort. Lees ik over allemaal wandeltochten om vooral een paar euro te besparen. Goed begin van de vakantie om lekker uit te rusten 😉
  Wat Jammie ook al zei: de taxi is niet duur, vooral als je met meerdere personen boekt. Trein en bus is per persoon, taxi is per taxi.. Daarnaast word je dan thuis opgehaald en voor de terminal afgezet (geen geintjes over afzetten ;)). Geen gesjouw met bagage of extra reistijd… Maar niet voor iedereen geschikt! Alleen voor de echte levensgenieters.

 12. Wie gaat er maandag 12 juni naar Weeze? Mijn dochter gaat vliegen om 13.40 uur. Gaat er toevallig iemand s’ochtends heen? Zou super fijn zijn! Graag heel veel positieve reacties!!

 13. Ik kom om 22:30 uur op vliegveld Weeze aan en moet dan nog op mijn koffer wachten. Hoe kom ik zo laat nog naar een treinstation in Nederland met nachtverbinding naar Amsterdam?

  Dank voor assistentie/Luc

 14. Karel Tholens

  Liefhebbers om de kosten voor de shuttledienst te kunnen delen??
  Ik vlieg vrijdag 20/4 om 16:40 naar Faro en zou vanuit Nijmegen dus om ong. 15:00 op Airport Weeze willen aankomen.
  Maandag 23/4 kom ik om 19:35 weer aan vanuit Faro op vliegveld Weeze. Van daar per shuttle naar Nijmegen gaat niet (ivm tijdstip) wel naar Arnhem. Vertrektijd dus ong. 20:15

 15. Vincent Prina

  Airport-weeze is gemakkelijk te lopen (6km) vanaf bushalte Well-Kasteellaan in Nederland. Vanuit halte Well-Kasteellaan vertrekken Bus 81 naar Venray , Bus 83 naar Venlo-Nijmegen.
  De weg is vooral fietspad en vlak voor de grens via een (kleine) omleiding door het bos. Is prima te doen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *